Με λουκέτο κινδυνεύουν κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Με λουκέτο κινδυνεύουν κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 434/12.10.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Αθλητισμού

 Με λουκέτο κινδυνεύουν το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και το Εθνικό Κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων. Προφανώς, οι διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό, που προήλθαν από τον υγρό στίβο το προηγούμενο διάστημα, είναι αδιάφορες για την Κυβέρνηση. Οι εθνικές ομάδες πόλο έκαναν περήφανη τη χώρα μας, αλλά οι θρίαμβοι αυτοί είναι άνευ νοήματος. Ζήτημα χρόνου είναιι, λοιπόν, να κλείσουν τα δυο αυτά κολυμβητήρια, καθώς τα χρέη προς την επιχείρηση αερίου και τη ΔΕΗ είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Το ποσό ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ και πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρεθεί μια λύση. Το κλείσιμο των δυο σημαντικότερων κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης συνεπάγεται, ότι 2.500 αθλητές και πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις πισίνες τους. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση, προτού είναι πολύ αργά. Το Ποσειδώνιο και το Εθνικό Κολυμβητήριο είναι τα ιστορικότερα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης και πιθανό κλείσιμό τους θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στις αθλητικές επιδόσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο το Ποσειδώνιο και το Εθνικό Κολυμβητήριο, που κινδυνεύουν να κλείσουν  λόγω χρεών;